11 Usahawan Wanita Berjaya Kongsi Pengalaman

Wednesday, January 5, 2011

Seramai 11 usahawan wanita berjaya akan berkongsi pengalaman dalam bidang perniagaan dan pembangunan ekonomi dengan peserta Persidangan Ekonomi Wanita Malaysia-China-Asia Pasifik yang akan berlangsung pada 4 hingga 6 Mac ini.

Pengerusi persidangan itu, Datin Paduka Chew Mei Fun berkata, antara pengusaha wanita terlibat ialah Ketua Eksekutif Kumpulan Securiforce, Datuk Dr. Maznah Hamid; Pengerusi Hong Leong Assurance, Loh Guat Lan serta Pengarah Sistem Cisco, Anne Abraham.

Menurutnya, program bertempat di sebuah hotel di Petaling Jaya, Selangor itu diadakan sempena sambutan ulang tahun ke-100 Hari Wanita Antarabangsa.

"Persidangan ini merupakan landasan untuk wanita mendapatkan galakan dan dorongan bagi meningkatkan lagi keuntungan perniagaan pada masa depan.

"Menerusi persidangan ini diharap golongan wanita dapat berdiri setaraf dengan golongan lelaki dalam industri perniagaan," katanya pada sidang akhbar mengenai persidangan itu di sini hari ini.

Persidangan itu dianjurkan oleh Persatuan Persahabatan Malaysia-China dan Persatuan Kebudayaan dan Kesenian Malaysia-China serta disokong oleh Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat.

Tambah Mei Fun, beberapa topik menarik akan dibincangkan antaranya faktor yang membuatkan wanita lebih bijak menguruskan kewangan, cara untuk menjadi seorang eksekutif serta peluang dan peranan wanita dalam transformasi ekonomi.

Menurutnya, antara tetamu yang akan hadir ke persidangan itu ialah Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Idris Jala.

Beliau berharap masyarakat akan mengubah pandangan dan pemikiran mereka terhadap wanita berikutan kejayaan yang ditunjukkan oleh semakin ramai golongan itu.

"Saya berharap masyarakat akan mengiktiraf peranan dan sumbangan wanita. 

"Kami mahu golongan lelaki dan wanita bekerja bersama-sama dan memanfaatkan bakat dan daya saing wanita dalam pelbagai bidang," katanya. - UTUSAN

1 comments:

IBU PUSPITA said...

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI
Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

Post a Comment

 
 
Copyright © 1MALAYSIA Berjaya